Värm behövande!

Tillhör du dem som stickar mer än vad du själv har användning för? Ibland dyker det upp projekt som Hjärtefilten där vi stickar filtar till nyfödda i Etiopien eller en förfrågan från volontärer som när vi samlade in stickat till barnhem i Tanzania men vi vet att det finns många som vill ha någon att sticka till även mellan dessa tillfällen. Vi har varit i kontakt med diakonin i Essunga Pastorat som hjälper oss att slussa vidare värmande plagg till Göteborgs Kyrkliga Stadsmission, Erikshjälpen och Fältdiakonin i Trollhättan. Vi vet också att barnhemmen i Tanzania ska få besök från Sverige igen i mars och håller på att kolla upp om vi kan skicka med något mer till dem.


"Sticka, virka, värm!" är Essunga pastorats projekt för att hjälpa utsatta människor. Så här står det i deras folder:

"Vi stickar, virkar eller syr - allt efter lust och förmåga. Garnet som används kan vara hämtat från Essunga pastorats förråd av skänkta garner, eller så har du själv några överblivna nystan i dina gömmor - allt kommer till bästa tänkbara nytta.
Vi skänker bara nytillverkade fräscha grejer och samarbetar med följande organisationer:
- Göteborgs Kyrkliga stadsmission
- Erikshjälpen
- Fältdiakonin i Trollhättan
... och så skänker vi givetvis till behövande inom vår egen kommun. Du kan själv styra vart du skänker dina alster...  
Fördelning och behov: 
Göteborgs Kyrkliga Stadsmission
Sockar, vantar, halsdukar, bluffpolos och mössor delas ut till behövande vuxna och barn i Göteborg.
Erikshjälpen
Barnkläder (främst 0-3 år) samt filtar, till sjukhus i Afrika. Det har visat sig att mödrar söker sig till sjukvårdsinrättningarna mycket tack vare de baby- och barnpaket de får med sig hem som nyförlösta mammor eller då deras barn får åka hem efter en sjukhusvistelse. Genom att de väljer att uppsöka vården förbättras hälsan både för barn och mödrar.
Fältdiakonin i Trollhättan
Mössor, sockar och vantar delas ut direkt till vuxna hemlösa eller andra i utsatta situationer.
Diakonin i Essunga pastorat
Sockar, vantar, mössor, bluffpolos och halsdukar till både barn och vuxna. De delas ut till behövande människor som söker diakonihjälp hos pastoratet.  
Du är också varmt välkommen till vårt handarbetscafé på Crossroads Café i Nossebro - vårterminen 2014 träffas vi följande tisdagskvällar mellan kl 18-20: 4 feb, 18 feb, 4 mars, 18 mars, 1 april och 15 april.
Vi fikar, umgås, handarbetar och delar en liten stunds avslappnande meditation över Frälsarkransen. Handarbetscaféet är lite av navet i "sticka, virka - värm"!

Till barnhemmen i Tanzania
En av Paulinas före detta kollegor åker till Tanzania igen i början av mars. Det som behövs mest där är mössor, tröjor och Yemenvästar eller liknande för barn i åldrarna 0-3 år.
Under stickdagen tar vi emot stickat till projektet Sticka, virka - värm samt till barnhemmen i Tanzania. Ta gärna kontakt med oss om ni vet fler organisationer som tar emot stickat på ett bra sätt. Vi vill gärna veta hur de används så att ni som stickar kan välja vart ni lämnar och varför!

Gratis beskrivningar som lämpar sig för "hjälpstickning"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar